Vigtigste Vers – 3. mosebog

Hvis de i stedet vælger at bringe et lam som syndoffer, skal det være et hundyr uden skavanker. Hvad der levnes af kødet og brødet, skal I brænde.

Det samme gælder for ting, der kommer i berøring med sådanne døde dyr: de bliver urene. Hvis det drejer sig om en brugsgenstand af træ, tøj, skind eller sækkelærred, skal genstanden lægges i vand og regnes for uren indtil aften, men derefter kan den tages i brug igen og han skal undersøge dem igen efter de syv dage.

Viser det sig så, at pletten ikke har bredt sig, og at der ikke er gullige hår i området, eller at pletten ikke ligger dybere end selve huden, disse regler gælder for dem, som ikke er i stand til at bringe de ofre, der normalt kræves i forbindelse med renselsesceremonien.

Sådan skal I udføre renselsesceremonien for en mand med udflåd eller sædafgang, denne forsoningsceremoni skal fremover altid udføres af den ypperstepræst, der er salvet og indviet til dette embede i sin stamfar Arons sted. Han skal iføre sig de hellige linnedklæder.

I skal vise hensyn og respekt over for de ældre. Derved ærer I jeres Gud. Jeg er Herren.

I må ikke krænke mig ved at være ulydige. I skal vise mig ærefrygt og respekt, for jeg er Herren, der gør jer hellige.

Det skal være en fuldkommen hviledag, hvor I skal undlade at spise noget. Forsoningsdagen begynder ved solnedgang den niende og varer til solnedgang næste dag.«

Med hensyn til salg af huse i byerne er der en enkelt undtagelse, der kommer levitterne til gode: Deres huse kan købes tilbage når som helst

Og ikke nok med det: Jeg vil lægge hele jeres land øde og lade jeres fjender overtage det, mens de undrende er vidne til den straf, jeg sender over jer.

Også hver tiende af jeres hornkvæg og småkvæg skal gives til Herren.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.