Vigtigste Vers – 2. Kongebog

Da Elisa kom ind i huset, så han den døde dreng, som lå på hans seng.
Derpå sendte kongen sin næstkommanderende i forvejen til Elisa. Imens sad Elisa i et møde med Israels ledere hjemme i sit hus, og kort før manden ankom, sagde han til lederne: »Den morderiske konge har sendt en mand af sted for at slå mig ihjel. Sørg for at holde døren lukket, så han ikke kan komme ind, for I kan være sikre på, at hans herre, kongen, vil komme lidt senere.«

Jehu kiggede op og fik øje på Jezabel i vinduet. Så råbte han op mod paladsets mure: »Hvem af jer deroppe holder med mig?« Straks kiggede to-tre hoffolk ud af et vindue.

I kong Peka af Israels andet regeringsår blev Jotam, Uzzijas søn, konge i Juda. Samtidig ofrede de til Herren, Israels Gud. De udnævnte deres egne præster, som skulle ofre til Herren ved de offersteder, der var indrettet på bakketoppene.

Indtil jeg kommer og tager jer med til et sted, der ligner jeres land med masser af korn- og vinmarker og rigeligt med brød og vin, oliventræer og honning. I kan vælge mellem den mulighed og døden. Hør ikke på Hizkija, for han tager fejl, når han påstår, at Herren kan frelse jer.
Hør hvad Herren siger om Assyriens konge: Han kommer ikke ind i Jerusalem. Han får end ikke lov at skyde en pil herind, eller nærme sig byen med løftede skjolde for at bygge angrebsramper rundt omkring den.

Han slægtede ikke sin far på, men gjorde, hvad der var ondt i Herrens øjne akkurat som sine forfædre.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.