Vigtigste Vers – 1. mosebog

Noa var 500 år, før han fik sønnerne Sem, Kam og Jafet. Alle disse etniske grupper nedstammer altså fra Noas sønner. Efter oversvømmelsen blev jorden befolket med disse folkeslag. Tera blev 205 år gammel og døde i Karan.

Da sagde Abraham: »Herre, bliv ikke vred! Dette er sidste gang: Hvad nu, hvis der kun findes ti?« Og Herren svarede: »Så vil jeg for disse ti uskyldiges skyld skåne hele byen. Lad os få ham til at drikke sig fuld og så ligge med ham, så hans slægt kan fortsætte.«

Efter at pagten var indgået, vendte Abimelek og hans hærfører Pikol tilbage til filistrenes land.

Så fulgte manden med Laban hjem. Bagagen blev læsset af kamelerne og Laban sørgede for halm og foder til dem. Så bragte han vand til den gamle tjener og hans kameldrivere, så de kunne vaske deres fødder.

»Hvad bryder jeg mig om min førstefødselsret, når jeg er ved at dø af sult?« sagde Esau. Samme dag kom Isaks slaver hjem og fortalte, at de havde fundet vand i brønden, de havde gravet.

»Hvad!« udbrød Isak forvirret. »Hvem er du?«

»Esau – din ældste søn!«

Lea fødte en søn, som hun kaldte Ruben. »Herren har set, hvor ulykkelig jeg er,« sagde hun. »Men nu vil min mand sikkert elske mig!« Lad mig straks i dag gå ud og fjerne alle de brogede og plettede får og geder og alle de mørke lam fra din hjord! Dem skal du give mig som løn. Hvad dine husguder angår, så skal den, som har taget dem, dø! Hvis du finder noget her, som tilhører dig, vil jeg omgående give dig det tilbage. Det skal disse mænd være vidner på!« Jakob vidste nemlig ikke, at Rakel havde stjålet husguderne.

Solen stod op, idet Jakob forlod Peniel, og han haltede på grund af slaget på hoften. og bragte den smukke kjortel til deres far for at lade ham identificere den. »Vi fandt den på marken,« forklarede de. »Er det ikke Josefs kjortel?«

At Farao drømte to gange, betyder, at Guds beslutning står fast og at det, han har vist Farao, snart vil ske.

I alt var vi 12 brødre med samme far, men en bror lever ikke mere, og den yngste er hjemme hos sin far i Kana’ans land.

Josef spiste for sig selv, mens brødrene blev opvartet ved et andet bord, og de tilstedeværende egyptere sad ved et tredje bord. Egypterne bryder sig nemlig ikke om at spise sammen med hebræere.

Herre, jeg har personligt lovet min far at tage mig af drengen på denne rejse – ja, jeg sagde ligefrem: ‘Hvis jeg ikke bringer ham tilbage i god behold, tager jeg selv hele skylden!’ Jeg vil forklare ham, at I er fårehyrder og kvægavlere, og at I har bragt jeres får, geder og kvæg og alt, hvad I ejer, med jer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.