Brev 3

Har en onkel, der en gang fortalte mig en historie, en historie som du sikkert også har hørt i en eller anden version. Det er en af de der historier der går på rundgang i mange familier og har et eller andet mytologisk formål – at advare eller sådan noget i den dur.

Han fortalte om ham selv som ung. At han havde gået en tur langs søen, hvor han på et tidspunkt stødte på en svane med svaneunger.

Svanen gik til angreb på ham, sikkert i et forsøg på at beskytte sine unger og tadaah! Svanen brækker hans arm.

Som barn er det selvfølgelig nemt at blive revet med. Fuglen har typisk et vingefang på 230 cm og en højde på 155 cm. Hvis man tager det i betragtning kombineret med en høj hvæsende lyd, så bliver de fleste – især af det yngre publikum – afskrækket.

Selvfølgelig er det en myte, at svaner kan brække en arm – ihvertfald på fuldvoksne mænd – men det er heller ikke det fascinerende aspekt af historien – om det kan lade sig gøre eller ej – nok mere, hvordan vi holder liv i små historier, der ikke er helt sande.

Nogle gange er det for at beskytte os selv, mod ting vi ikke helt forstår eller som vi mener er farlige. Andre gange er det simpelthen bare af vane og tradition.

Men tænk hvis vi handlede på dem!
Tænk hvis jeg besluttede mig for at tage aktion og føre et hævntogt på svanerne.
Tænk at skulle sidde i en båd ude midt på vandet med en pagaj som våben!

Det er nok højdepunktet for tragikomikken.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.